Campagne week van de Pleegzorg

Save the Date

Het aantal pleegouders is de afgelopen jaren structureel afgenomen. Dit is een zorgelijke ontwikkeling, aangezien er niet genoeg pleeggezinnen zijn voor alle kinderen die dit nodig hebben. De ambitie voor de komende jaren is om deze trend te keren. Nieuwe pleeggezinnen zijn hard nodig om alle kinderen een passende plek te kunnen bieden. Van 1 tot 8 november 2023 staat de ‘Week van de Pleegzorg’ weer op de agenda. Deze week, georganiseerd door Pleegzorg Nederland en alle 28 aanbieders in het land, heeft als doel pleegzorg extra onder de aandacht te brengen. De campagne wordt gelanceerd onder de slogan: ‘Jouw huis, een tweede thuis’. Naast deze algemene boodschap krijgen gemeenten de kans om hun inwoners op te roepen om pleegouder te worden. Bestaande pleegouders worden ook in het zonnetje gezet door de regiogemeenten, bijvoorbeeld met lokale cadeautjes, high tea, bloemen of gebak. Deze waardering is zeer welverdiend, want dankzij deze mensen die hun hart en huis openstellen, hebben kwetsbare kinderen een thuis. In de afgelopen jaren was er een goede samenwerking tussen zorgaanbieders en gemeenten in deze regio. Vorig jaar hebben alle gemeenten in de regio tijdens de Week van de Pleegzorg extra inspanningen geleverd om pleegouders te waarderen, en dit werd goed ontvangen. We hopen van harte dat dit succes dit jaar wordt voortgezet.

Campagne week van de Pleegzorg