Webinar pleegzorg 10 december

Op 10 december om 20.00 uur organiseren de gemeenten en pleegzorgaanbieders een online info-avond om geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met pleegzorg in de regio.

Vanaf 2 december 2020 trappen alle 15 gemeenten uit de GRJR een gezamenlijke campagne af voor meer pleegouders. Samen met de aanbieders van pleegzorg zetten de gezamenlijke gemeenten zich in om nieuwe pleegouders te vinden die een veilige en stabiele thuissituatie mogelijk maken voor kwetsbare kinderen in de regio.

Zonder dit veilige thuis hebben deze kinderen geen basis om zich te kunnen ontwikkelen. Dat mag niet gebeuren, want alle kinderen verdienen een thuis waar zij zich veilig voelen en waar ze kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

Kinderen te lang in tijdelijke opvang

Momenteel zitten er veel kinderen in tijdelijke opvang die niet goed kunnen doorstromen. Door het gebrek aan pleegouders is het lastig de juiste match te maken voor een vaste plek en verblijven kinderen onnodig lang in een crisisopvang.

Binnen de gehele jeugdhulpregio Rijnmond zijn we op zoek naar meer pleegouders om kinderen zo lang als nodig op te vangen. Daarnaast is er ook behoefte aan deeltijdpleegouders die kinderen af en toe een aantal nachten opvangen.

Pleegzorg gaat altijd door

Gelukkig kan pleegzorg in coronatijd gewoon doorgaan. De werving en voorbereiding van nieuwe pleegouders gaat via online bijeenkomsten, webinars en persoonlijke video gesprekken.

Online info-avond

Op donderdag 10 december 20.00 uur wordt er een webinar georganiseerd door de GRJR in samenwerking met de jeugdhulpaanbieders. Tijdens dit webinar maak je (digitaal) kennis met pleegouders en pleegkinderen en wordt er uitgelegd hoe je pleegouder wordt en welke kinderen jij een kans kunt bieden op een toekomst met minder zorgen. Medewerkers van pleegzorgorganisaties uit de regio staan via een live chat klaar om antwoord te geven op al je vragen.

Wil jij erbij zijn? Stuur een e-mail naar info@jeugdhulprijnmond.nl en meld je aan!